Koppla av med relax, horoskop och frukt på dagsspa

Koppla av med relax, horoskop och frukt på dagsspa

Ibland vill man kanske bara åka till ett spa över dagen utan att övernatta. Kanske bara ta en avkopplande torsdagseftermiddag om det varit mycket att göra på jobbet? Då är dagsspa ett mycket bra alternativ. Ett dagsspa är kort och gott relaxavdelningen på ett spahotell. Det kan finns alltifrån heta källor, ljusterapi, bastu, jacuzzi m.m. Oftast ingår inte behandlingar i dagsspa, men detta är såklart något man på de flesta span kan lägga till mot en avgift. I relaxavdelningarna finns oftast någon form av litet tilltugg. Exempelvis kan det vara kaffe, te och frukt. De flesta spaavdelningar har liggfåtöljer eller andra sköna möbler man kan sitta i med sin badrock och tofflor. Det finns oftast olika tidningar man kan läsa. Hur skönt låter det inte att kunna sitta ner läsa dagens horoskop och bara njuta. Kanske säger ditt horoskop att du har en stressig period i ditt liv och du måste passa på att slappna av, och då är du ju på helt rätt ställe.

De flesta spahotell erbjuder någon form av dagsspa, och vi har nedan listat fyra stycken med information om varje som vi tycker är extra bra.

Sankt Jörgen Park – Göteborg

Sankt Jörgen har ett fantastiskt spa som har massor olika rum beroende på vilken typ av relax man är ute efter. Det finns flera bastur med varierande temperaturer, samt preferenser som torr bastu och ångbastu. De har även fotbad och ett rum som de kallar marmorkällaren. Hur konstigt det än må låta så är detta ett rum där man kan tvaga sig själv. Är man van vid den finska bastukulturen med björkris, kanske detta inte låter så konstigt för dig, men det kan göra det för andra. De har även en poollounge där det finns vattenkällor och bäddar att gotta ner sig i. Är det fint väder finns det även en varm källa utanför man kan använda sig utav.

VANN – Brastad

VANN’s spaavdelning är hela 1000 kvm stor med massvis av ”faciliteter”. Det finns två tjärnar som heter Stora tjärnen och lilla tjärnen som sägs innehålla magiskt vatten. När man ligger i dessa tjärnar har man dessutom en fantastisk utsikt över Gullmarsfjorden. Det finns även kurbad till förfogande samt tre olika bastuvarianter. Som om inte detta är nog har de en avdelning där bubblor och ljus står i focus. Här kan du hitta ljusterapi-rum och jacuzzis. Luften här inne är fylld av väldoftande skumbad som gör att du kan slappna av i både muskler och själen.

Varberg Stadshotell & Asia Spa – Varberg

Asia Spa är ett prisbelönt spa i Sverige som är välbesökt. Inspirationen till spaet kommer från länder som Indien, Kina, Japan och Thailand. Grundtanken med spat är att frigöra sig från stress och negativa tankar, något som även finns i dessa länders yogakultur. Njut av kurbad, tvagningsrum, pool landsskap, mörkerrum, yogarum med klasser och mycket mer.

Arken Spa Art Garden – Göteborg

Arken har filosofin att kroppen är precis som naturen. Den har sin egen rytm och behöver lika mycket lugn och ro som sprudlande energi. Varje rum på Arken har fått namn efter de fyra årstiderna och är även tematiserade efter detta. På hösten finns det ljusterapi, och på sommaren mörker terapi, allt för att få det man behöver när årstiderna ger något annat. Det är bara att följa årstiderna och låta miljön göra underverk för både kropp och själ.