Spabokning.se » Artiklar » Spahotell i Göteborg
Spahotell i Göteborg

Om du ska åka till Göteborg och bo på hotell https://www.hotelspecials.se/se/vastergotland/goteborg, kan det vara skönt att unna sig det lilla extra. I vårt fall skulle vi säga att det lilla extra är att boka in sig på ett hotell som har spa eller relaxavdelning. I Göteborg (visserligen lite utanför stadskärnan i vissa fall) finns det många hotell som har detta. Vilket av dessa ska man i sådana fall välja? Vi har i denna artikeln sammanfattat några av de populäraste spahotellen i Göteborg och vad de har att erbjuda.

Sankt Jörgen Spa

Sankt Jörgen ligger en bit utanför Göteborgs stadskärna, i ett vackert naturområde. Du kan dock enkelt ta dig med buss till stan på 20 min om du skulle vilja det med. Bussen stannar precis i närheten av spaanläggningen. Sankt Jörgen har en stor pool lounge som man kan relaxa i. De erbjuder även många olika typer av behandlingar till en extra kostnad. Vill man spela golf på semestern är Sankt Jörgen ett bra val då det ligger nära en golfbana.

Clarion Hotel Post Hotel

Clarion Hotel Post ligger så centralt du kan komma i Göteborg, närmare bestämt precis vid centralstationen. Hotellet är lite av det lyxigare slaget och de har en fantastisk restaurang som heter vRå som fått fina utmärkelser. Hotellet i sig är egentligen inget tvättäkta spahotell, men de har ett samarbete med ”skönhetsfabriken” som ligger i en lokal på hotellet. Där finns det en relaxavdelning och de erbjuder många olika typer av behandlingar. När du bokar detta hotell kan du boka paketpriser som innehåller spa och relax från skönhetsfabriken i en och samma deal.

Arken Hotel & Art Garden Spa

Arken är ett stort spahotell som ligger på Hisingen en bit från Göteborg stadskärna. Det enklaste sättet att ta sig dit är med bil, men det finns även busshållplatser i närheten som man kan ta sig från till centrum och tillbaka. Arken ligger mer avskilt än tidigare nämnda hotell, men de har en helt fantastisk spaanläggning. Tre(?!) våningar av olika pooler, bastus, mörker-och ljusterapi rum och mycket mer finns det här att välja på. Det är inte svårt att få 4 timmar att gå åt här. Passa på att testa isvaken. Det är en pool som har iskallt vatten (bokstavligt talat), som du kommer ner i via en stege. Efter en sekund här i så kommer det inte vara svårt att sitta i den kaneldoftande bastun i minst 30 min. Arken har även en väldigt fin restaurang och konferenslokaler, så det kan vara värt att försöka övertala sin chef om att hålla nästa konferens där.

Gothia Towers

Gothia Towers är Göteborgs ”skyskrapor”. Det är tre stora skyskrapor med utsikt över Liseberg och stora delar av centrala Göteborg. Gothia Towers är också lite av den lyxigare varianten när det kommer till hotell, men de har också privilegier som kommer till. Bland annat har de en stor glaspool högt upp en utav våningsplanen. Om du simmar där kan du alltså se ner på marken rakt under dig. En väldigt häftig upplevelse, som kan vara svindlande för den som är mycket höjdrädd.

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • Pusha
  • TwitThis
  • Google
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!